Sistemul de certificare "Eco-Romania"  

ecocertificat Romania

Descoperă Eco-România este un brand la nivel naţional construit de Asociaţia de Ecoturism din România (AER), ce promovează o reţea de destinaţii, produse şi servicii de ecoturism la nivel naţional, cu o înaltă calitate a serviciilor şi o atitudine responsabilă faţă de mediu, comunitatea locală şi aria naturală protejată din zona destinaţiei.

Descoperă Eco-Romania este un instrument de promovare a ecoturismului din România pe plan european şi naţional.

Descoperă Eco-Romania promovează în special serviciile turistice ce îndeplinesc criteriile de ecoturism elaborate de AER în cadrul sistemului de certificare “Eco-Romania”.

Sistemul de certificare în ecoturism “Eco-Romania” ajută furnizorii de servicii turistice interesaţi să obţină statutul de afaceri ecoturistice.

Furnizorii de servicii ecoturistice se împart în două categorii majore:
• Agenţii de turism tur-operatoare şi ghizi
• Structuri cu funcţiuni de cazare

Pentru fiecare categorie în parte, AER a dezvoltat un set de criterii de evaluare. Sistemul de certificare este pe bază de voluntariat şi numai entităţile cu produse eco-certificate pot folosi logo-ul “CERTIFIED ECO-ROMANIA”, fiind sprijiniţi de AER în promovarea produselor lor.

Mai multe informaţii despre DESTINAŢIILE ECOTURISTICE promovate de AER şi produsele ECO-CERTIFICATE din cadrul acestora, puteţi găsi în colecţia de hărţi “Descoperă Eco-România/Discover Eco-Romania”, şi pe pagina web AER.