Localizare si căi de acces  

IMG_2618

Localizare

Ţara Haţegului este o destinaţie ecoturistică care se suprapune peste provincia etnofolclorică a Ţării Haţegului. Din punct de vedere geografic, aceasta se suprapune peste Depresiunea Haţegului şi parţial peste masivele muntoase ce o mărginesc: Munţii Şureanu, Munţii Poiana Ruscă şi Munţii Retezat.

Ţara Haţegului este situată în partea central-vestică a României, în sudul judeţului Hunedoara, iar principala poartă de intrare în zona rurală a destinaţiei o reprezintă oraşul Haţeg.

Căi de acces

DSC02697

Accesul în zona Ţara Haţegului - Retezat este facil datorită căilor de transport numeroase ce tranzitează zona. Astfel, în această destinaţie ecoturistică accesul se poate face fie cu trenul, autobuzul sau autovehiculul personal, în timp ce legăturile aeriene se pot asigura prin aeroporturile din Sibiu şi Timişoara, acestea fiind cele mai apropiate.
ACCES AUTO
Accesul în zonă se face pe drumul E79 Târgu Jiu – Petroşani – Haţeg – Simeria (Deva) şi DN 68 Caransebeş – Haţeg; mai apoi, drumurile judeţene şi comunale vor asigura accesul în interiorul destinaţiei.
ACCES CU MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN
Cu trenul: transportul cu trenul este relativ facil datorită liniei de cale ferată ce traversează zona de la nord la sud. Aceasta asigură legătura pe relaţia Simeria – Subcetate – Petroşani, iar cea mai importantă staţie din zonă este Subcetate, aceasta fiind singura staţie unde opresc trenurile InterRegio. Trenurile Regio deservesc toate celelalte staţii de cale ferată: Ohaba de sub Piatră, Pui, etc.
Legături directe: Bucureşti Nord, Cluj-Napoca, Timişoara Nord, Arad, Mangalia, Craiova
Informaţii: www.infofer.ro, www.regiotrans.ro

Cu autobuzul: transportul rutier în comun este asigurat de firme private locale.
Informaţii: www.autogari.ro, www.mersulautobuzelor.ro


DISTANŢA DE LA AEROPORT
Haţeg – Sibiu (SBZ) – 136 km
Haţeg – Timişoara (TSR) – 175 km
Haţeg – Cluj Napoca (CLJ) – 190 km
Haţeg – Târgu Mureş (TGM) – 201 km
Haţeg – Bucureşti (BUH) – 374 km
Haţeg – Budapesta (BUD) – 463 km